Nakon ponešto razočaravajuće E3 press konferencije na kojoj su se fokusirali uvelike na Super Smash Bros. Ultimate, Nintendo je putem svojeg eventa Direct svakako popravio dojam i najavio hrpetinu naslova koji će sigurno razveseliti fanove Nintenda diljem svijeta.

Prva je na scenu stupila najava igre Luigi’s Mansion 3 za Switch. Iako nažalost ne znamo puno o samoj igri, obećano nam je kako ćemo vrlo uskoro saznati puno više o igri i da će izaći na neodređeni datum u 2019. godini. Istovremeno smo saznali kako će i originalni Luigi’s Mansion doći na 3DS i to za malo manje o mjesec dana, točnije 12. listopada. Trailer za Luigi’s Mansion 3 pogledajte u nastavku:

Nadalje, Nintendo je potvrdio kako će i dalje nastaviti podržavati svoju prijenosnu konzolu 3DS, opskrbljujući ju s novim(starim) naslovima poput Kirby’s Extra Epic Yarn koji je originalno izašao na konzoli Nintendo Wii i Mario and Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.’s Journey koji izlazi 11. siječnja 2019.

Potom smo vidjeli kako će Capcom Beat ‘Em Up Bundle doći i na Nintendo Switch. Za one koji nisu upoznati, Capcom Beat ‘Em Up Bundle sastoji se od sedam igara – Final Fight, Captain Commando, The King of Dragons, Knights of the Round, Warriors of Fate, Armored Warriors i Battle Circuit. Ova kolekcija beat ’em up igara izlazi 18. rujna, a trailer za igru(e) možete pogledati u nastavku:

Wii U nije bila bogzna popularna konzola, no to ne znači da na sebi nije imala odličnih igara koje su vrijedne porta na Switch. Jedna od tih je New Super Mario Bros. U: Deluxe koja izlazi 11. siječnja 2019. Trailer za igru pogledajte u nastavku:

PlayStation 2 je s druge strane jako popularna konzola, a imala je i puno više kvalitetnih igara. No, ono što dolazi na Switch svakako niste mogli predvidjeti. Katamary Damacy dobiva remaster imena Katamary Damacy: Reroll koji izlazi na zimu ove godine.

Jedna od najvažnijih stvari koje je Nintendo pokazao je Nintendo Switch Online i ono što dolazi s ovom funkcionalnošću. Za one koji se odluče za Nintendovu inačicu pretplatničkog servisa, očekuje ih, naravno, multiplayer funkcionalnost, katalog igara s NES konzole koji će se samo širiti, Cloud Save funkcionalnost, mobilna aplikacija i posebni popusti. Za one koji žele znati svaku potankost, pogledajte trailer u nastavku:

Nintendo nas je podsjetio i na hrpetinu igara od razvojnih studija koji nisu pod njihovim krovom. Tako imamo Diablo 3 koji izlazi 02. studenog, NBA 2K19, NBA 2K Playgrounds 2, Just Dance 2019, FIFA 19, Team Sonic Racing, and LEGO DC Super-Villains i Warframe za kojeg smo dobili i datum izlaska, a to je 20. studenog. Dobili smo i nove informacije vezane za Starlink: Battle for Atlas, a to je da će Fox McCloud imati i svoje misije, a spominje se i Wolfovo ime. Također, The World Ends with You: Final Remix izlazi 12. listopadaXenoblade Chronicles 2: Torna ~ The Golden Country koji izlazi 21. rujna

Nadalje, Switch će dobiti pravu malu navalu Final Fantasy sadržaja. Tako imamo Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered koji izlazi 2019. godine, Final Fantasy XV: Pocket Edition HD, World of Final Fantasy Maxima koji izlazi 06. studenog, Chocobo’s Mystery Dungeon Everybody, Final Fantasy Fables: Chocobo’s Dungeon na zimu, a u 2019. dolaze Final Fantasy XII: The Zodiac Age, Final Fantasy VII, Final Fantasy IX i Final Fantasy X and X-2.

Fanovi strategija i Switcha će doći na svoje! Najavljen je dolazak igara Cities: Skylines koji je dostupan već danas i Civilization VI koji izlazi 16. studenog,

Za kraj, Nintendo je ostavio dvije najzanimljivije najave. Naime Game Freak, razvojni studio iza serijala Pokemon, najavili su novu igru radnog naziva Town. Ne znamo puno o samoj igri, osim da izlazi iduće godine. Pogledajte o čemu se radi u nastavku:

Naposljetku saznali smo da Nintendo Switch dobiva svoju Animal Crossing igru, šest godina nakon što je Animal Crossing: New Leaf izašao na 3DS-u. I za ovu igru ne znamo gotovo ništa, osim da izlazi 2019. godine. Trailer možete pogledati u nastavku: