Ovogodišnji QuakeCon žari i pali i iako ćemo ga pamtiti po konačnom gameplay revealu igre DOOM Eternal, ništa manje važno nije spomenuti i potpuno novi prikaz gameplaya igre Rage 2.

Kroz sedam i pol minuta sočnog i bombastičnog gameplay materijala imamo priliku vidjeti savršeni spoj id Softwareovih first person mehanika i open world ludila Avalanche Studiosa.  Rage 2 diči se činjenicom kako nam donosi glatko i besprijekorno iskustvo velikoga otvorenog svijeta i to bez ikakvih loading screenova.

Poduži gameplay trailer nam ukratko objašnjava pozadinsku priču igre koja je smještena na Zemlju 30 godina nakon događaja iz prethodnog nastavka. Nakon globalne katastrofe, planet se napokon oporavlja i živa bića nastanjuju razne predjele – od džungli, pustinja do močvara itd.

Otkrivene su i okvirne informacije o liku s kojim ćemo igrati, njegovom porijeklu te pozamašnom arsenalu moćnog oružja koje ćemo koristiti, a saznali smo da se vraća i jedan poznati saveznik kojega smo upoznali u prijašnjem nastavku.

U traileru također imamo priliku vidjeti nekoliko različitih frakcija neprijatelja koje ćemo susretati u igri i boriti se protiv njih – od bandita kao što su Goon Squad, zatim besmrtne tehnološki nastrojene elite bandita zvane „Shrouded“, pa do različitih mutanata koji će nam se naći na putu. Svaka frakcija ima i svoja vozila, te je značajan dio igre posvećen i njima.

No, kako ne bismo spoilali čitavi gameplay trailer, svakako ga pogledajte u nastavku teksta. Zasad još nije poznato kada točno Rage 2 izlazi na tržište, osim činjenice da ga očekujemo u prvom ili drugom kvartalu 2019. godine, ali iz Bethesde obećavaju kako više informacija o igri možemo očekivati u narednim mjesecima.