Deep Silver, 4A Games i pisac Metro knjiga, Dmitry Glukhovsky odlučili su povodom izlaska Metro Exodus pripremiti limitirano izdanje igre, ali s jednom “cakom”.

Metro Exodus Artyom Custom Edition će jamačno stvarati zazubice svim fetišistima fizičkih izdanja igara, no štos je u tome da to izdanje nećemo moći kupiti.

Izdanje je super limitirano – samo deset primjeraka će biti u opticaju, a svoj primjerak ćete moći dobiti kroz raznorazne promocije koje nas očekuju u tjednima prije izlaska igre.

Svako izdanje dolazi s potvrdom o autentičnosti potpisanoj od strane Glukhovskog i Andrewa Prokhorova, kreativnog direktora i suosnivača 4A Games.  Svaki od deset dostupnih primjeraka je ručno rađen i sadržavat će dio Artyomove opreme iz igre, uključujući i kultni Nixie sat koji će biti potpuno funkcionalan.

Huw Beynon, šef globalnog brand managementa Deep Silvera napomenuo je da su radili s DB Props, koji su locirani u Shepperton Studios da bi izradili ultimativni kolekcionarski raj za Metro fanove. Svaka stvar u ovom izdanju će biti najviše moguće kvalitete, obećava Beynon.

Metro Exodus Artyom Custom Edition bit će zapakiran u čeličnoj kutiji nalik na “ammo box” a sadržavat će:

  • funkcionalni Nixie sat
  • gas masku i filter
  • funkcionalni Bullet upaljač izrađen od uporabljene čahure
  • ručno izrađeni Spartan dog-tag koji će imati ugravirano ime dobitnika
  • kožni okvir za mapu i samu mapu Aurorinog putovanja
  • personaliziranu potvrdu o autentičnosti, potpisana od Glukhovskog i Prokhorova

Prvo izdanje je dobio 4A Games, a drugo možete dobiti tako da se registrirate za Metro Exodus newsletter. Informacije o ostalih šest primjeraka će biti objavljene naknadno.

Metro Exodus će izaći 15. veljače na PS4, Xbox One i PC-u.