Sreća i veselje za ljubitelje dugovječnog Capcomovog platformerskog serijala. Izdavač je objavio datum izlaska za Mega Man 11. Nakon neuspješnog pokušaja oživljavanja serijala kroz spiritualni nastavak zvan Mighty No. 9, iza kojeg je stajao tvorac tog plavog dječaka s pucaljkom na ruci, Capcom je odlučio da želi fanovima dati pravu novu igru.

Igra je najavljena u prosincu prošle godine kada je serijal proslavio tridesetu obljetnicu uz vijest da stiže i Mega Man X Legacy Collection 1 + 2. Mega Man 11 će imati gameplay kojeg će veterani serijala prepoznati, no uz to će imati neke nove dodatke – najveća promjena je takozvani weapon wheel zbog kojeg će biti mnogo lakše i brže mijenjati oružja usred borbe, umjesto tipičnog ulaženja u izbornik kako biste to napravili. Osim toga se spominje i gluma, dok je cilj glavnog junaka opet spriječiti Dr. Wilyja u pokušaju pokoravanja svijeta.

Mega Man 11 će biti dostupan od 2. listopada ove godine za PC, PlayStation 4, Xbox One i Switch i na sve će se četiri platforme prodavati po cijeni od 30 eura. Na Steamu već sada možete dodati igru na svoj popis želja i odraditi predbilježbe, a ispod teksta ćete pronaći trailer u kojem se može vidjeti solidna količina gameplayja. Ako vam treba više informacija o igri, posjetite Capcomov blog.