Već smo navikli da su Rockstarove igre oduvijek bile poduža iskustva razmjerna razdoblju u kojem su izašle. Dobro je znati kako ni Red Dead Redemption 2 neće kaskati u ovom pogledu, budući da će po procjenama razvojnog studija kampanja trajati nevjerojatnih 60 sati!

Igra izlazi za svega desetak dana, a Rockstar je tek nedavno završio s posljednjim modifikacijama svoje nove perjanice. No, ono što je zanimljivo jest kako je osnivač ovog legendarnog razvojnog studija Dan Houser potvrdio kako je hrpa sadržaja bila odstranjena iz igre, što nije uobičajena praksa kad se radi o igrama otvorenog svijeta.

Naime, protagonist Arthur Morgan je u jednom trenutku u igri mogao ganjati čak dvije potencijalne ljubavnice, no Rockstar je odlučio kako jedna od njih jednostavno nije dobro funkcionirala s ostatkom igre te je morala biti uklonjena. Istu sudbinu zadesila je i hrpa misija koje nisu dovoljno dobro tehnički funkcionirale ili jednostavno nisu bile dovoljno kul ili su naprosto bile suvišne i nisu doprinosile napretku priče, lika ili svijeta.

Uklonili smo misiju koja se odvija na vlaku u kojoj se borite s lovcima na glave. Iako je na prvu bila zabavna, na kraju smo ustanovili da nije baš toliko dobra. Ovaj dio procesa izrade igara obilježen je kompromisom. Svi gube dijelove igre koju vole. – Dan Houser, jedan od osnivača Rockstar Gamesa

Bez obzira na gotovo pet sati uklonjenog sadržaja iz igre, kampanja igre Red Dead Redemption trajat će nevjerojatnih 60 sati. Rijetki su razvojni studiji koji bi se usudili napraviti ovakav potez, no Rockstar je takav razvojni studio kojem kvaliteta dolazi na prvo mjesto, a ne kvantiteta, stoga ovakav njihov pristup zapravo nimalo ne čudi. Ovo je samo još jedan u nizu dokaza količine napornog rada koji je uložen i developerske finese kojom Rockstar kao studio obiluje i koja je usađena i njihovu filozofiju načina rada.

Svakom novom viješću naše strpljenje je sve više stavljeno na kušnju. Još samo jedanaest dana!

Red Dead Redemption 2 izlazi 26. listopada za PlayStation 4 i Xbox One.