Xboxov voditelj marketinga Aaron Greenberg potvrdio je na gamescomu 2017 da su velikani Sony i Microsoft napokon u pregovorima za crossplay!

Naime, u kratkom intervjuu za časopis Gamereactor, Greenberg je pričao o novim igrama koje možemo očekivati za Xbox One X te nedavno najavljenom posebnom Scorpio izdanju konzole (o tome smo nedavno pisali ovdje). Tad je na red došlo i pitanje o crossplay-ju, obzirom da je brojnim fanovima, medijima i općenito gaming zajednici trn u oku upravo činjenica kako je Sony dosad oštro odbijao crossplay suradnju s Microsoftom po pitanju Minecrafta ali i drugih hit igara kao što su Ark: Survival Evolved i Rocket League.

No čini se da se, prema Greenbergu, situacija napokon počinje mijenjati. „Razgovaramo sa Sonyjem o tome, surađujemo s njima na Minecraftu i, naravno, želimo im omogućiti da budu dio toga; jedna zajednica koja će ujediniti igrače. Tako da razgovaramo s njima i nadamo se da će to podržati“ – rekao je Greenberg.

Detaljnije tu tvrdnju nije elaborirao, te se nadamo da ćemo uskoro saznati više informacija o tom dugo očekivanom pothvatu dva velikana na tržištu konzola.