Od izlaska krajem travnja razvojni tim 11 bit studios nije prestao izdavati besplatne dodatke za svoju hit igru Frostpunk. Radi se o jednoj od, ako ne i najboljoj strategiji koju ste mogli zaigrati prošle godine koja još ubacuje elemente izgradnje grada i survivala. Kao i ostale ovog tima tematika nije najveselija, pa su putem nove besplatne nadogradnje odlučili u smrznuti grad u kojem se nalaze posljednji ostaci čovječanstva ubaciti malo blagdanskog duha.

A Christmas Carol nije veliki dodatak, ali oko besplatnih stvari nećemo prigovarati. “U najgorim vremenima, ono što im zbilja treba je tračak nade – mali dio nečega koji ih podsjeća na dom u svijetu toliko različitom od onog kojeg se sjećaju. Bliže se blagdani i oni koji su preživjeli dolaze do vas, vođe ovog smrznutog pakla, kako bi vas pitali za Božićnu priču koja će ih oraspoložiti.” Ovaj upit možete dobiti za vrijeme igranja Endless moda (koji također dodan besplatno prošlog mjeseca), pa ako pristanete možete izgraditi novu zgradu s kojom stižu i nove dileme.

Frostpunk je od 24. travnja dostupan za PC, a nedugo nakon izlaska je razvojni tim objavio planove za izdavanje dodatnog sadržaja. Prema tom planu preostalo im je dodati još samo jednu stvar, pa ćemo se za planove u 2019. godini morati još malo strpjeti. Ako želite saznati nešto više o ovoj strategiji, zaputite se ovdje.