Vjerujemo da se mnogi rođeni u 2000-ima ili kasnije neće sjećati kultnog klasika Commander Keen iz 1990. godine, na kojemu je radio id Software još za računalnu platformu DOS. Igra je 2001. dobila i svoju verziju za Nintendo Game Boy Color, a sada – nakon punih 18 godina – stiže potpuno nova igra Commander Keen, ali ovoga puta za mobitele i to besplatno!

Najava je to koja dolazi s Bethesdine E3 press konferencije, a uz najavu dobili smo i trailer, kao i detalje o samoj igri. Tako smo saznali da ćemo igrati kao klinac Billy i njegova sestra blizanka Billie. Njih dvoje su blizanci genijalci, a suočavat će se s nizom neprijatelja i zlikovaca, ali imat će i saveznike.

Ključna mehanika bit će izgradnja kojekakvih luckastih gadgeta i naprava pomoću kojih ćemo nadvladavati vanzemaljske neprijatelje, zatim ćemo skupljati power-upove i istraživati Mars. No očekuje nas i jedinstvena avantura u sklopu Story moda, kao i “Helmet to Helmet” odnosno 1 VS 1 mod u kojem ćemo igrati protiv drugih igrača, kontrolirati checkpointove i hvatati zastave.

Commander Keen potpuno besplatno dolazi na mobilne uređaje, odnosno platforme iOS i Android ovoga ljeta, a više informacija možete saznati na službenoj stranici gokeen.com. Dotada, osim gore podijeljenog najavnog trailer, Bethesda je prikazala i gameplay trailer, stoga u nastavku pogledajte kako će Commander Keen izgledati u akciji: