Capcomu je veoma dobro krenulo nakon posljednjih nekoliko igara koje su izdali, a to novo razdoblje njihove renesanse nastavlja se kroz Devil May Cry 5. Nakon uspješnog približavanja svijeta Monster Huntera ogromnom broju igrača, oživljavanja serijala Mega Man, izdavanja odlično prihvaćenog novog poglavlja u serijalu Resident Evil, kao i omogućavanjem igranja klasika kroz RE2 Remastered, isti je tretman dobio i ovaj hack and slash akcijski serijal. Prema ocjenama kritičara, a i prvim reakcijama igrača, dobili smo još jedan hit.

U novoj igri će se odmah pronaći oni koji su igrali prijašnje nastavke, ali neće se nimalo lošije osjećati oni kojima je ovo prvi susret sa sječom velikog broja demona. Osim likova s kojima smo se mogli upoznati ranije, Dante i Nero, stigao je i treći imena V, pa ćete tako upravljati sa svom trojicom i imati pristup raznolikom spektru poteza, napada, opreme i vještina. Igra uz nabrijanu akciju ima i prilično impresivan izgled, pa ako volite te žanrove ne morate se previše premišljati.

Devil May Cry 5 je za PC, PlayStation 4 i Xbox One dostupan u dvije verzije – obična, koja se prodaje po cijeni od 60 eura i Deluxe koja za 72 eura još ubacuje nekoliko novih oružja, glazbu, glasove i Live Action Cutscenes. Ako želite, možete ispod teksta pogledati trailer koji pojašnjava priču (pazite na spojlere), dok ćete sve druge detalje o igri pronaći na službenim stranicama.