Poznati češki nezavisni studio Amanita Design, koji se proslavio predivnim point’n’click avanturama kao što su Machinarium i serijal Samorost, danas je najavio potpuno novu uvrnutu avanturu imena Creaks!

Puno toga može se reći o studiju Amanita Design i njihovim igrama. Svaka od njih ima izrazito specifičan, prepoznatljiv i otkačen rukom crtani vizualni stil. Glazba i zvukovi, kao i opipljiva atmosfera također su uvijek na visokom nivou u svakome naslovu koji su dosad izbacili na tržište, a po najavnome traileru, čini se da njihova nova avantura Creaks neće biti ništa manje posebna.

Zasada o samoj igri nije poznato puno informacija, ali iz studija Amanita Design naveli su kako na njoj radi novi tim unutar studija te da će Creaks ipak biti nešto drukčija igra u odnosu na njihov prijašnji stil point’n’click avantura kakve su bile, primjerice, Machinarium i Samorost. Da će Creaks biti donekle drugačiji, svjedoči upravo i teaser.

Naime, u 46 sekundi teasera možemo vidjeti da nas u igri očekuje puno više prostornih zagonetki i aktiviranje mehaničkih naprava stajanjem na platforme, povlačenjem prekidača, otvaranjem vrata i slično.

Također, očigledno nas očekuju i kojekakva čudovišta, neizostavni roboti kakve smo imali prilike vidjeti i u prijašnjim igrama Amanita Designa, ali i mehanike igranja svjetlom i sjenom u čudesnom, tmurnom i ovoga puta pomalo zastrašujućem svijetu.

Kada točno Creaks izlazi na tržište, zasada nije poznato, osim činjenice da dolazi nekad tijekom 2019. godine za PC i konzole. Jedva čekamo vidjeti više! Dotad, u nastavku obavezno pogledajte prvi najavni teaser trailer: