Internetom već par dana kruže glasine o nadolazećoj next-gen konzoli Xbox Series X, koja će, kako tvrde na portalu Generacion Xbox, podržavati prebacivanje u operativni sustav Windows 10. Ako se služite španjolskim ili znate koristiti Google Translate, kliknite ovdje za cijeli tekst. Naravno, upozoravamo da nije sve što piše na internetu nužno i istina, unatoč popularnoj izreci.

Prema njihovoj glasini, sljedeću generaciju konzole Xbox moći ćemo bootati u operativni sustav Windows 10, a novost je i pokretanje određenih aplikacija putem Windowsa, direktno s konzole. Generacion Xbox u tekstu spominje pristup Steamu i Epic Games Storeu, putem kojih ćemo moći kupovati i preuzimati igre, a hoće li se Microsoft limitirati samo na te dva launchera, ostaje za vidjeti. Naravno, ako je uopće riječ o istini, a ne glasini koja služi isključivo radi podizanja hypea.

Svima je jasno što bi to značilo za gaming svijet i koliko bi se zapravo novi Xbox približio spajanju konzolaškog i PC gaminga, ali ponovno moramo naglasiti kako je trenutno riječ samo o glasini, koja nije potvrđena službenim kanalima. Do službene potvrde, prisjetite se prvog videa koji predstavlja nadolazeću konzolu.