Dugom iščekivanju je došao kraj jer smo napokon otvorili kutiju i otkrili da je unutra PlayStation VR!

Sonyjev najnoviji proizvod za kućnu zabavu posljednji je od velike trojke VR uređaja koji ove godine dolazi na tržište, nakon što smo ranije već dočekali izlazak Oculus Rifta i HTC Vivea. PlayStation VR specifičan je po tome što umjesto prikapčanja na PC konfiguraciju koja snagom može micati planine treba samo PlayStation 4 i malu dodatnu procesorsku jedinicu koja dolazi u paketu s uređajem.
S obzirom da je konzola PlayStation 4 prodana u više od 40 milijuna primjeraka, prilično je sigurno da će ulazna barijera za ovaj uređaj biti nešto niža u odnosu na konkurenciju na VR tržištu, ali dosta lupetanja, što ima u kutiji!?

S ponosom vam predstavljamo prvi pravi unboxing (odkutijavanje) na portalu Reboot.hr.

Otvorili smo sanduk i otkrili bilješku dobrodošlice te prvi i najvažniji komad hardvera, sami headset:

Trebali bismo napomenuti da je ovaj paket posebno namijenjen za potrebe medija te da će komercijalno pakiranje biti nešto manje, ali kudikamo praktičnije od ove kutijetine.

 

I naravno, petogodišnjak u nama je prevagnuo nad profesionalizmom, pa smo odmah stavili to čudo na glavu…

20161012_200016

Johnny Mnemonic je papak.

…potom smo se malo uozbiljili i pronašli ostatak opreme. U našoj kutiji je stigla i PS kamera koji je nužan dio opreme iako se neće naći u osnovnom komercijalnom pakiranju. Ako nemate kameru, morat ćete je zasebno kupiti.

20161012_195835-2

Sve smo lijepo izvadili iz pakiranja. Pritom smo sasvim suptilno dodali malo samo-promocije. (Svaka čast ako uopće primijetite reklamu)

20161012_200544

Dodatna procesorska jedinica malena je i neupečatljiva, ali zapravo je ključan dio slagalice koji osim prikaza na TV ekranu (za sve one koji ne nose headset i za multiplayer), PlayStationu 4 omogućava da svu svoju snagu iskoristi kako bi glatko pogonio VR prikaz.

PS VR se može koristiti pomoću kontrolera DualShock 4, ali i s kontrolerima PS Move koje će mnogi moći ponovno upotrijebiti nakon dužeg mirovanja na policama i u ormarima. PS Move kao i PS kamera ne dolaze u osnovnom komercijalnom paketu.

Za kraj samo da ponovimo gradivo.

20161012_201048

…i to bi bilo to. Sada slijedi prikopčavanje i testiranje, o čemu ćemo izvijestiti drugom prilikom.

20161012_201213

 

Za kraj smo ostavili loše vijesti da smo se zahvaljujući velikodušnosti Sonyja malo „pregurali“ s obzirom da PS VR u Hrvatskoj još uvijek nije dostupan u slobodnoj prodaji, ali trebao bi se uskoro pojaviti.  Ako ste zainteresirani, možete ga već sada naručiti na službenim stranicama.

Htjeli biste znati više prije odluke o kupovini? Mislite da ovaj fantastično informativan, detaljan i iscrpan unboxing nije dovoljan za prosuđivanje o tome je li uređaj vrijedan vaših novaca? Nema problema, krajem mjeseca na kioscima potražite sljedeći tiskani broj Reboota u kojemu ćemo usporediti tri najpopularnija VR uređaja nakon što smo ih propisno izmaltretirali i zaključili koje su prednosti i mane svakoga od njih. Ako vam niti to ne bude dosta, dođite ih sami isprobati na Reboot infoGameru za manje od mjesec dana.