Jučer je započeo novi Steam Next Fest, a u sklopu poznatog digitalnog događanja igrači će ponovno moći isprobati brojne demoe nadolazećih igara. Među njima su dvije nove igre Fireshine Gamesa koji je objavio je od sada moguće isprobati avanturu REKA i roguelite shooter Odinfall.

REKA je mistična avantura iz trećeg lica u kojem igramo kao mlada vještica, pomoćnica Babe Jage, poznate figure iz slavenske mitologije. Tvorac Emberstorm Entertainment objašnjava da ćemo u ovoj igri raditi sve što priliči jednoj vještici, a to je skupljanje materijala za magiju, izgradnja i uređivanje kultne kolibe na pilećim nogama kao i otkrivanje tajne Babe Jage. Svijet REKA-e atmosferično je mjesto u kojem igrači mogu susresti raznolike likove kao što su duhovi, životinje i drugi. Također je otkriveno na igra ulazi u fazu early accessa u kolovozu ove godine!

Druga igra izdavača Fireshine je Odinfall koju razvija studio Ember Paw Games. Radi se o šarenoj roguelite pucačini iz top-down perspektive inspiriranoj nordijskom mitologijom koja ima maleni twist, a taj je da je svijet ispunjen tehno-vikinzima i to ne onima koji plešu. Neke od značajki ovog shootera su okruženje podložno uništenju, online co-op, višestruki likovi, oružje koje se može kreirati i unaprjeđivati, proceduralno generirane razine i još puno toga. Kako izgleda igra pogledajte u traileru ili isprobajte demo.

Demo za obje igre dostupan je na Steamu i moguće ih je isprobati od sada do 17. lipnja.