Gabe Newell, glavni čovjek Valvea i osoba s velikom sijedom bradom, u intervjuu za novozelandski 1 News pričao je o širokom broju tema – od svog interesa za neuroznanost, realnoj mogućnosti o održavanju The Internationala na Novom Zelandu te želji nekih zaposlenika Valvea da uslijed pandemije virusa COVID-19 svoj dom potraže na Novom Zelandu koji se dobro nosi s izazovima koji su nesretna posljedica virusa. Zanimljivo je i kako je Gabe naglasio dobar pristup javnoj zdravstvenoj skrbi kao jedan od temelja za softwareske kompanije. 

“Infrastruktura je ono što vam treba. Ovdje ima puno lokalnog talenta – nema razloga zašto se game development kompanije ne bi nalazile ovdje. U prošlosti ste se trebali pitati imate li ljudi koji posjeduju potrebne tehničke sposobnosti? Dobru internetsku vezu? U ovim vremenima ima jedan novi dodatak, a to je da bi bilo jako lijepo kad bi imali pristup odličnom sustavu javnog zdravstva.”, poentirao je Newell. 

Kako to obično biva, kad Gabe daje intervju Gabea se pita za nastavke Valveovih serijala Half-Life i Portal. I veliki vođa uvijek daje iste odgovore. 

“Uspješno sam šutio o tim stvarima jako dugo vremena i nadam se da ću nastaviti ne pričati o njima dok ne postanu potpuno nebitna pitanja. Lijepa stvar kod ne odgovaranja na takva pitanja jest što zajednica onda ne dolazi do novih pitanja na koja je jednako teško odgovoriti.“, rekao je Newell. 

No, to ne znači da Gabe odbija pričati o razvoju novih igara jer je potvrdio da Valve aktivno radi na novim projektima. 

Definitivno radimo na novim igrama koje ćemo najaviti – zabavno je izdavati igre. Alyx je bila odlična – ponovni na rad na singleplayer igri stvorio je jako puno momentuma unutar kompanije za još takvih projekta.“, zaključio je Newell.