Kreativne tvorevine od strane zajednice igrača brojnih naslova unutar Steam okruženja dostupne su svima i svakako su popularan način interakcije i građenja povjerenja između developera i igrača. Na raspolaganju imate sve od predmeta kozmetičke prirode do, katkad, različitih modifikacija za postojeći sadržaj. Konkretne tvorevine iz Steam Workshop segmenta platforme dostignu toliku popularnost da ih autori igara nerijetko uvrštavanju u stalan asortiman, no neke možete koristiti i bez blagoslova autora igre.

No gdje ima koristi, nažalost, ima i zlouporabe. Korisnici različitih modova i kozmetike nastalih od strane pojedinaca iz zajednice, izrazili su nezadovoljstvo iz razloga što je korišteni sadržaj sadržavao u sebi maliciozni kod za potrebe prevare, pa čak i krađe korisničkog računa.

U nadi prevencije zlouporabe Valve je uveo novi pristup podnošenja novog sadržaja kreiranog od strane zajednice u kojem će zaduženi moderatori provoditi postupke temeljnog nadzora nad podnesenim materijalom kako bi se korisničko iskustvo podiglo te svakako spriječio bilo kakav pokušaj zlouporabe Steam Workshop segmenta distribucijske platforme. Ovo u prijevodu znači da će se svaki podneseni sadržaj naći u periodu odobravanja od strane Valve osoblja, prije nego što se pojavi na virtualnim policama.

Valve je ovaj potez napravio dosta potiho i bez prethodne službene najave, što je mnogima podiglo obrvu zbog tajnovitog pristupa, ali vjerujemo kako su plemenite namjere u pitanju. Pametno baratajte s vašim i tuđim kreativnim Steam Workshop sadržajem. Ne trebaju vam nevolje bez razloga ;).