Vampirski survival studija Stunlock Studios danas je ušao u verziju 1.0. Igrači u V Risingu ulaze u cipele svježe probuđenog vampira koji iz top-down perspektive skuplja resurse, gradi svoj dvorac i bori se za mjesto u vampirskoj hijerarhiji.

Oni koji su igru isprobali dok je bila u fazi Early Accessa mogu očekivati puno novog sadržaja, a oni koji će se tek otisnuti u krvavu avanturu bit će počašćeni sa sedam regija za istraživanje i ukupno 57 bosseva, ističu kreatori.

U verziji 1.0 igrače očekuje novo endgame područje, Ruševine Mortiuma, golemo zimsko podneblje gdje će se suočiti sa samim Drakulom i njegovim sljedbenicima. Noviteti također uključuju cross-over s popularnim serijalom Castlevania čiji poznati lovac na vampire, Simon Belmont, će zakoračiti u svijet V Risinga. S punim izdanjem stiže još novo oružje, magija, dodaci i dekoracije za dvorac, optimizacija, vizualna poboljšanja i drugo, tvrdi Stunlock.

Studio se pohvalio da je V Rising od prvog izdanja do sada prodan u više od četiri milijuna primjeraka za PC te da drži 88% pozitivnih ocjena na Steamu gdje ga fanovi hvale kao visoko rafiniran i uglađeni survival. Verzija za PlayStation 5 stiže kasnije, a moguće ju je staviti u listu želja.