Starija generacija sjetit će se originalnog Rocksmitha iz 2011. godine – iz vremena kada se lupalo po plastičnim gitarama uz Rock Band, pa i toga da je Rocksmith uvijek bio više edukacijski iliti na strani “the real thinga” s obzirom na to da se za “igru” koristi prava gitara. Kroz godine promijenio se i poslovni model pa je treće izdanje Rocksmitha, nazvano Rocksmith+ postao edukativni, glazbeni pretplatnički servis za one koji žele učiti svirati gitaru ili bas.

A sada, Rocksmith+ postaje Ubisoftova digitalna usluga za učenje sviranja ne samo gitare nego i klavira s više od 7000 pjesama u zbirci. 

Svirači mogu koristiti svoj klavir ili klavijaturu s aplikacijom Rocksmith+ pomoću mikrofona svog telefona ili tableta ili se izravno povezati na platformama s digitalnim klavirima, klavijaturama ili MIDI kontrolerima koristeći žično MIDI sučelje.

Osim klavira, korisnici mogu započeti s akustičnom, električnom ili bas gitarom na Rocksmithu+ preuzimanjem aplikacije za iOS, Android ili PC. 

Ubisoft sada nudi kurs sviranja klavira uz jednu pretplatu u sklopu vremenski ograničene početne cijene. Uz pomoć interaktivnog 3D sučelja ili prikaza notnih zapisa moguće je isprobati uslugu besplatno u trajanju od sedam dana.