Ubisoft je jučer konačno najavio službeni datum izlaska svoje rolerske multiplayer sportske igre Roller Champions koju smo imali prilike testirati u više navrata tijekom posljednjih nekoliko godina kroz njezine rane alpha i beta faze. Tako po novome ova free to play PvP sportska igra na tržište u finalnom i (nadamo se) dovršenom obliku stiže već idućega tjedna – 25. svibnja i to za PC (Ubisoft Store), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S uz kompletnu podršku za cross-play. Izdanje igre za Nintendo Switch (i streaming platforme Google Stadia i Amazon Luna) izlazi kasnije tijekom godine.

Ako ste zaboravili o čemu se radi, Roller Champions je igra u kojoj se dva protivnička PvP tima natječu jedan protiv drugog u formaciji 3 na 3 u zatvorenim eliptičnim arenama i to na rolama u blagom futurističkom settingu. Cilj je doći u posjed lopte, dodavati se sa suigračima te napraviti što više krugova (jedan do maksimalno tri) i potom zabiti gol, odnosno loptom pogoditi u obruč visoko iznad. Tim koji prvi dosegne pet bodovapobjeđuje, a što više krugova napravite, krajnji pogodak u obruč donosi više bodova.

Naravno, iako je koncept jednostavan, Roller Champions zapravo nije baš tako lagana igra. Naime svi igrači na raspolaganju imaju čitav niz trikova, poteza, pokreta i manevara, kako onih napadačkih i rušilačkih (sve je dozvoljeno – nema faula), tako i onih obrambenih, pri čemu su brzina i adrenalin ključne riječi, a do brzine nije lako doći, već ona zahtijeva vještinu, trening i usklađenost sa suigračima kako biste osigurali pobjedu.

S obzirom na to da je veliki naglasak na timskom igranju u multiplayeru, Ubisoft se pobrinuo za sve opcije, pa je igru moguće igrati kroz cross-play matchmaking sustav koji će vas spojiti s drugim online igračima sličnih vještina, ali je moguće igrati i s prijateljima. S obzirom na cross-play, Roller Champions možete igrati i na bilo kojoj platformi s jednim accountom jer se napredak prenosi između platformi.

Roller Champions dolazi i uz različite igrive modove (svi su prigodno objašnjeni u novim video isječcima priloženima u ovoj vijesti) kao što su standardni quick play, ranked mod. natjecanja u vremenski ograničenim modovima i skatepark (društveni hub za vježbanje i upoznavanje drugih online igrača kroz različite mini igre). Osvajanje pobjeda u mečevima igračima omogućuje penjanje po rang ljestvicama, pri čemu će se otključavati nove staze, arene i lige sve do one najviše – Elite Champions. Tu je i dodatna mehanika zadobivanja fanova (in-game valuta) koje dobivate sve boljim igranjem, kao i mogućnost kompletne kozmetičke customizacije vašeg igrivog lika uz brojne mikrotransakcije.

Izlaskom igre Roller Champions 25. svibnja ujedno starta i igrina prva sezona sadržaja koja se ovdje (umjesto “Battle Pass”) prigodno zove Roller Pass, a donosi brojne jedinstvene kozmetičke ekskluzivne predmete i nagrade koje ćete moći otključavati i dalje customizirati svog lika.