Budućnost Ubisoftova serijala Assassin’s Creed odmiče se od klasičnog formata izbacivanja po jedne singleplayer igre svakih godinu-dvije te je u izradi Assassin’s Creed Infinitylive service platforma i igra koja će se sastojati od više različitih povijesnih razdoblja.

Kako je prvotno prenio ugledni novinar Jason Schreier putem portala Bloomberg, a potom službeno potvrdio i Ubisoft, trebala bi to biti live service igra koju će Ubisoft konstantno nadograđivati svježim i novim sadržajem i to kroz duži niz godina, kao što je to slučaj s igrama Destiny, Fortnite, GTA Online, Call of Duty: Warzone i drugim sličnim primjerima, što će biti znatno drugačije od bilo koje prethodne igre u serijalu Assassin’s Creed.

Na igri rade dva Ubisoftova interna studija, a dok projekt vodi Ubisoft Quebec (Prince of Persia: The Forgotten Sands, AC: Syndicate, AC: Odyssey), drugi studio je Ubisoft Montreal, inače zaslužan za puno više igara u serijalu Assassin’s Creed (uključujući originalnu igru, AC II,, III, Black Flag, Origins, Valhalla i druge).

Kako o projektu ističe Ubisoft putem službene stranice i nove obavijesti, ovaj golemi i evoluirajući live service projekt još je u ranoj fazi razvoja, a bit će to platforma čije će pojedinačne komponente biti povezane. Osim što će u jednoj igri donijeti više vremenskih razdoblja, od ranije spomenutog sadržaja možemo očekivati nadogradnje novim lokacijama, regijama svijeta, vremenskim periodima, pričama, novim misijama i likovima, čime Ubisoft planira igrače zadržati u univerzumu Assassin’s Creeda što je dulje moguće.

Umjesto da i dalje prenosimo palicu iz igre u igru, duboko vjerujemo da je ovo prilika da se jedna od najomiljenijih Ubisoftovih franšiza razvije na integriraniji i suradničkiji način koji je manje usmjeren na studije i više usmjeren na talente i vodstvo, bez obzira na to gdje su unutar Ubisofta“, stoji u službenoj objavi za Assassin’s Creed Infinity i suradnju studija Quebec i Montreal.

Logičan je to slijed situacije i Ubisoftov poslovni plan kakav su mnogi drugi razvojni studiji primijenili već odavno, s obzirom na popularnost Season Passova, platnih ekspanzija i dodataka u obliku redovnih nadogradnji, no Assassin’s Creed Infinity na tržište neće stići još godinama, pa ostaje za vidjeti je li trenutno u izradi “standardni” nastavak koji bi izašao u međuvremenu, nakon uspješne Assassin’s Creed Valhalle.

Više detalja o Ubisoftovom live service projektu Assassin’s Creed Infinity pročitajte na ovome linku.