Ubisoft je u službenom blog postu najavio kako prestaju s proizvodnjom (fizičkih) igračaka za svoju toys-to-life igru Starlink: Battle for Atlas.

Razlog ovakvoj odluci je otprilike ono što i mislite: Starlinkovi prodajni rezultati nisu ispunili očekivanja te je očito postalo neisplativo proizvoditi još igračaka. Ovakav razvoj događaja nije pretjerano čudan budući da su toys-to-life igre poput Skylandersa i Lego Dimensionsa doživjele sličnu sudbu kletu.

Ipak, usprkos činjenici da prestaju s proizvodnjom igračaka to ne znači da iz Ubisofta odustaju od Starlinka budući da u travnju stiže besplatna nadogradnja koja dovodi nove pilote, oružja i svemirske brodove. Samo što će ovaj put sve biti digitalno.

Iz Ubisofta su naglasili kako su izuzetno ponosni na svoju modularnu tehnologiju igračaka koje su razvili te da je Starlink za njih oduvijek bio istinski projekt iz strasti koji će nastaviti podupirati novim besplatnim sadržajem kako bi svojoj vjernoj zajednici igrača omogućili što više pamtljivih svemirskih avantura.