Ljubitelje eksplozivnih pucačina iz prvog lica, bullet timea i parkoura na ljeto ove godine očekuje prava poslastica koja nosi naziv Severed Steel.

Igra je to koju nam donosi Greylock Studio, a čini ga samo jedan developer imena Matt Larrabee. Matt već dugo radi na svom prvom projektu koji je sve do sada nosio ime IMPACT, no pronalaskom izdavača došla je i promjena imena igre u Severed Steel. 

Radi se o vizualno izrazito stiliziranom FPS-u koji donosi potpuno uništivu okolinu baziranu na voxelima i protagonisticu imena Steel koja na samom početku ostane bez ruke. Za to je zaslužna zla megakorporacija kojoj ćemo se kao Steel morati osvetiti kroz višesatnu singleplayer kampanju i pritom osloboditi druge koje je korporacija iskoristila.

Činjenica da protagonistica ima samo jednu ruku nije tu samo zbog priče, već je ključna za cjelokupni dizajn gameplay mehanika, mijenjajući koncept FPS-ova i izbacujući reloadanje oružja. Zato ćemo uz hektično napucavanje konstantno morati krasti nova oružja od neprijatelja koje ćemo ubijati, koristeći pritom razne akrobatske vratolomije i parkour sposobnosti poput proklizavanja, kolutova i trčanja po zidovima.

Da bi to izgledalo još atraktivnije, igra se snažno oslanja na bullet time, odnosno usporavanje vremena i spektakularno akrobatsko rešetanje neprijatelja, dajući igri poseban štih. Tvorac igre Matt Larrabee ističe da su mu neke od glavnih inspiracija Black, Mirror’s Edge, F.E.A.R. i Half-Life mod “The Specialists”, a to se sasvim jasno vidi u svakom kadru gameplaya.

Kako to izgleda u pokretu, pogledajte iznad u novom traileru, a više možete pročitati putem novog PlayStation bloga. Severed Steel izlazi na ljeto ove 2021. godine za PC (Steam), PlayStation 4 i Xbox One.