Ovoga listopada stiže nam još jedno veliko izdanje “eventa” Steam Game Festival, putem kojega na Steamu igrači imaju priliku zaigrati čitav niz besplatnih demoa nekih od nadolazećih interesantnih igara, od najočekivanijih AAA  naslova do opskurnih i nepoznatih indie dragulja.

Prvo izdanje Steam Game Festivala održano je u prosincu prošle godine u tandemu s ceremonijom The Game Awards, a nakon toga održala su se još dva izdanja, jedno u ožujku, a drugo, odnosno ljetno izdanje, relativno nedavno – u lipnju.

Cilj ovoga eventa, s obzirom na pandemiju koronavirusa i brojne otkazane sajmove, upravo je – simulirati velike gaming sajmove na kojima posjetitelji na takozvanom “showflooru” imaju jedinstvenu priliku iz prve ruke zaigrati neke od igara koje tek trebaju izaći na tržište, stoga je otključavanje besplatnih igrivih demoa sjajan način da se igračima diljem svijeta tako nešto i omogući iz udobnosti vlastitih domova – putem Steama.

S obzirom da Steam Game Festival na neki način ide ruku pod ruku sa Summer Game Festom (a prethodno i s ceremonijom The Game Awards), vijest o novom izdanju Steam Game Festivala, koji dolazi u listopadu, putem twittera objavio je Geoff Keighley, osnivač i voditelj Summer Game Festa i The Game Awardsa, koji je istaknuo da se jesenski Steam Game Festival odvija od 7. listopada do 13. listopada.

Kao i u prethodnim izdanjima Steam Game Festivala, očekuje nas i niz broadcastova, intervjua s članovima razvojnih studija čije će igre imati besplatne demo inačice na Steamu i live Q&A sesija u kojima će igrači moći postavljati pitanja direktno na stranicama svake pojedinačne igre ili putem streaming kanala (twitch, YouTube) pojedinačnih studija.

Koje će igre ovoga listopada biti dijelom Steam Game Festivala, jedva čekamo saznati, naročito kad uzmemo u obzir da se u proljetnom izdanju besplatno moglo isprobati svega četrdesetak demoa igara, dok je na ljetnom izdanju dostupno bilo čak više od 900 demoa.