O popularnoj kartaškoj igri Gwent: The Witcher Card Game pisali smo u par navrata, a s obzirom da je najavljena nova ekspanzija, red je da je ponovno spomenemo. Ako niste znali, igra je zapravo proizašla iz mini-igre za The Witcher 3: Wild Hunt, a zbog povećane popularnosti, CD Projekt Red odlučio je izdati zasebnu igru.

Nova ekspanzija nosit će naziv Iron Judgment, a donosi preko 80 novih, jedinstvenih karata iz 6 frakcija, uključujući i 21 neutralnu kartu. Na službenoj web stranici stoji kako će nam ekspanzija omogućiti da doživimo bitku kod Brenne, naučimo tajne kriminalne organizacije Salamandra, ali i da se pridružimo Gasconovom društvu plemenitih kriminalaca.

Ako do 2. listopada ove godine napravite prednarudžbu, dobit ćete i 5 premium karata iz navedene ekspanzije, od kojih su četiri minimalno common rarity, a peta je minimalno rare rarity. Ekspanzija stiže upravo 2. listopada na PC, PlayStation 4 i Xbox One.

Vlasnike iOS uređaja razveselit će vijest da je objavljen i službeni datum izlaska besplatne verzije ove kartaške igre za iPhone i iPad uređaje. Kao što je bilo i za očekivati, ova verzija podržavat će cross save opciju, pa ako ste stali s igranjem na PC-ju, moći ćete nastaviti na istom mjestu na nekom prijenosnom uređaju, kojeg pogoni iOS. Službeni datum izlaska je 29. listopada.