Na sinoć održanom prvom online gaming eventu i prezentaciji igara izdavača 505 Games razvojni studio The Bearded Ladies (poznat po taktičkom RPG-u Mutant Year Zero: Road to Eden) najavio je svoju novu igru Miasma Chronicles – taktički RPG i stratešku avanturu koja 2023. godine dolazi na PC, PlayStation 5 i Xbox Series X|S

Radnja igre odvija se u bliskoj budućnosti u kojoj je Ameriku uništila neobjašnjiva divlja sila poznata pod nazivom “Miasma”. U tom post-apokaliptičnom okruženju mi ćemo igrati kao Elvis, mladić koji je kao beba s majkom doselio u rudarski grad Sedentary. Nakon što stvari pođu kvragu, majka će našeg protagonista ostaviti na brigu robotu koji će mu praktički biti brat te će dobiti misterioznu rukavicu pomoću koje može kontrolirati Miasmu.

Godinama kasnije uskačemo u ulogu starijeg Elvisa koji putuje post-apokaliptičnom pustoši te pokušava otvoriti portal Miasme kako bi s druge strane spasio svoju majku. Studio kaže kako nas u tom kontekstu očekuje detaljna fantasy priča kroz koju ćemo naučiti istinu o mističnoj Miasmi, a putem ćemo istraživati detaljne predivne okoline i upoznati razne neobične likove. Sve to uz gameplay istraživanja okolina u realnom vremenu i miks borbe na poteze s RPG elementima.

Ovo posljednje već je zapravo specijalnost studija The Bearded Ladies koji se proslavio igrom Mutant Year Zero: Road to Eden – jedinstvenim spojem RPG-a i istraživanja s borbom na poteze, pa barem okvirno i provjereno znamo što i kakvu kvalitetu očekivati od njihove nove igre Miasma Chronicles u kontekstu mehanika i gameplaya.

Igra stiže 2023. godine na PC putem platformi Steam i Epic Games Store te na PlayStation 5 i Xbox Series X|S.