Moramo priznati da je Ninja Theory, razvojni studio zaslužan za igre kao što su Heavenly Sword, Enslaved: Odyssey to the West i Hellblade: Senua’s Sacrifice, poduzetan i kreativan tim koji ovih “dana” zaista ima pune ruke posla. Pored toga što za dva mjeseca na tržište izbacuju novu multiplayer pucačinu Bleeding Edge i istovremeno rade na nedavno najavljenom nastavku Hellbladea zvanom Senua’s Saga: Hellblade II, jučer su najavili još jednu igru koja nosi kodni naziv Project: MARA.

Vijest o ovoj novoj igri dolazi putem svježe objavljene prve epizode njihovih video razvojnih dnevnika o procesu rada na njihovim projektima. Tako nas u prvoj polovici videa podsjećaju na najavu igre Senua’s Saga: Hellblade II i daju naslutiti što nas u tom nastavku čeka, a zatim govore o tome koja je trenutno generalna vizija studija prilikom izrade njihovih budućih igara.

Potom dolazi i najava gore spomenute nove igre Project: MARA (u gore podijeljenom razvojnom dnevniku, najava igre kreće na 5 minuta i 55 sekundi). Ovaj projekt nastavlja se baviti onime u što su zakoračili prilikom izrade Hellbladea, a to je istraživanje načina na koji se igre kao medij mogu na inovativne načine baviti problemima mentalnog zdravlja. Time nas Tameem Antoniades, jedan od osnivača i “glavni kreativni ninja” razvojnog studija Ninja Theory uvodi u najavu novog projekta.

Prema njegovim riječima, Project: MARA je njihov novi eksperimentalni naslov koji je još u razvoju, a istraživat će nove načine pričanja priče i bit će utemeljen u stvarnoj reprezentaciji mentalnog terora. “Temeljen na stvarnim iskustvima, intervjuima, iskazima i temeljitom istraživanju, naš cilj je rekreirati strahote uma što je preciznije i realističnije moguće“, o igri ističe Antoniades.

Uz to dodaje kako će Project: MARA imati samo jednog lika (protagonisticu koju ponovno utjelovljuje Melina Juergens koja je glumila i Senuu, što je i ona sama potvrdila putem twittera) i jednu jedinu lokaciju. U ovom trenutku nikakvi drugi detalji o igri nisu poznati, ni datum izlaska niti platforme na koje će doći (ukoliko igra uopće izađe i ne ostane na razini projekta za daljnja istraživanja), iako vjerujemo da bi to moglo biti prvenstveno za PC i Xbox, s obzirom da je Microsoft još 2018. godine kupio Ninja Theory, koji je od tada dijelom obitelji Xbox Game Studios

Izdvojeni teaser za Project: MARA možete pogledati i u nastavku: