Ova vijest potencijalno bi se mogla svrstati u kategoriju glasina, ali svakako je vrijedna spomena. Poznati studio Bungie – tvorci franšiza Halo i Destiny – prošloga petka podnijeli su zahtjev za registriranjem zaštitnog znaka i intelektualnog vlasništva nad zasad nepoznatim projektom zvanim “Matter”, a pretpostavlja se da se radi o potpuno novoj multiplayer igri!

Naime, kako je navedeno na portalu ResetEra, Bungie je zahtjev podnio Uredu za intelektualno vlasništvo Europske unije i svoje novo intelektualno vlasništvo i zaštitni znak naziva Matter registrirao pod dvije kategorije: “computer game software” i “online entertainment services“.

Kategorije dobara i usluga – “Računalne igre” i “Online zabavne usluge” pod kojima je Bungie registrirao svoj novi proizvod “Matter”. Slika preuzeta s portala Eurogamer.

Ne želimo skakati pred poslovično rudo, no kao i mnogi drugi, dolazimo do logičnog zaključka da se ovdje potencijalno radi upravo o potpuno novoj igri koja će, po svemu sudeći, biti online multiplayer kompetitivnog karaktera, naročito ako je suditi po stavci 41 (slika iznad) po kojoj je Matter registriran kao “online entertainment usluga”.

Upravo ta druga stavka zapela nam je za oko i dala naslutiti da će Matter biti online multiplayer igra jer ona, između ostaloga, podrazumijeva “usluge pružene putem interneta i drugih komunikacijskih mreža“, te “pružanje usluge online elektroničkih igara i organizaciju igara i natjecanja u videoigrama“.

Također, uz registraciju intelektualnog vlasništa nad proizvodom “Matter” dolazi i interesantna slika logoa koju možete vidjeti u naslovu ove vijesti, no o svemu ovome Bungie se još nije službeno izjasnio, te uskoro očekujemo saznati više informacija.

Smatrate li i vi da se ovdje radi o potpuno novoj franšizi ili nečemu potpuno drugome? Napišite nam u komentarima biste li htjeli da to bude nešto slično franšizi Destiny ili nešto posve drugačije? Možda herojski shooter sličniji Overwatchu ili pak nekakav Battle Royale? 🙂