Josef “F**ck the Oscars” Fares, poznati libanonski scenarist i redatelj sa švedskom adresom, nakon više od nekoliko napisanih i režiranih filmova, u svijetu videoigara proslavio se kooperativnim avanturama Brothers: A Tale of Two Sons i zatvorskom kooperativnom bromance akcijom A Way Out, a kao što je prije nekoliko dana i bilo najavljeno, sinoć je sa svojim razvojnim studijom Hazelight u sklopu Electronic Artsovog eventa EA Play Live 2020 najavio sasvim novu kooperativnu igru.

S obzirom da je izrazito inspiriran filmom te da je zanat ispekao u filmskoj industriji, Faresov cilj još od ulaska u gaming industriju bio je pomicati kreativne granice onoga što igre mogu napraviti po pitanju interesantnih i dirljivih priča, a tu svoju tradiciju planira nastaviti i s trećom igrom koja nosi naziv It Takes Two.

Prema zasad nekoliko poznatih informacija o igri, It Takes Two će biti inovativna kooperativna akcijska avantura i platformer u kojemu Fares i njegov studio Hazelight vješto spajaju jedinstvene i raznolike gameplay mehanike s emotivnom pričom. Naime, kako Fares navodi u najavnom videu, priča počinje s obitelji koju čine roditelji Cody i May te njihova malena kćer Rose.

Nažalost, Roseini roditelji se rastaju, a ona zato posegne za svojom maštom, stvarajući dvije lutke od drveta i gline koje predstavljaju njezine roditelje. Te dvije lutke magično će oživjeti, a umovi Roseinih roditelja bit će transportirani u lutke. Igrači će tako morati upravljati lutkama i u ulozi Codyja i May pokušati naći put natrag u njihova vlastita tijela.

Veliki naglasak u priči igre bit će emocije rastavljenih roditelja i njihovog djeteta, a Fares također ističe da su određeni leveli igre specifično dizajnirani kako bi reprezentirali njihove emocije, vješto povezujući priču i mehanike igre. “Za igrače će to biti nešto novo i jedinstveno, jer nikad ništa slično ovome nisu igrali“, hvali se Fares svojom igrom, obećavajući da nas očekuje luda vožnja “rollercoasterom“.

U ovom trenutku nije prikazano gotovo ništa od gameplaya, stoga jedva čekamo saznati više detalja i vidjeti kako će igra izgledati u akciji. Ono što znamo je da It Takes Two izlazi nekad tijekom 2021. godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One.