Amazon Prime najavio je da radi na televizijskoj adaptaciji SEGA-ine igre Yakuza: Like a Dragon koja će na streaming servise stići u dva dijela, prvi 25. listopada, a drugi 1. studenog 2024. godine.

U službenom priopćenju koje je izdano danas, Amazon ističe da će Like a Dragon: Yakuza prikazivati moderni Japan i “dramatične priče intenzivnih likova kao što je legendarni Kazuma Kiryu, koje igre u prošlosti nisu mogle istražiti”.

Nakon masovnog uspjeha televizijske adaptacije Bethesdinog Fallouta koji je obnovljen i za drugu sezonu, Amazon se baca u novi projekt koji će na ekrane dovesti neke od najpoznatijih lica japanskog serijala. Tako će ulogu Kazume Kiryua preuzeti glumac Ryoma Takeuchi koji objašnjava da je istinski počašćen ovom prilikom. 

Publika će uživati ​​u ljudskoj drami i sukobu koji se odvija oko Kazume Kiryua. Štoviše, pogledajte Kiryuove intenzivne scene borbe s tetovažom zmaja na leđima“, kazao je.

Osim njega, na projektu će raditi redatelj Masaharu Take poznat po svojem angažmanu u filmu 100 Yen Love i autor prve igre Yakuza, Masayoshi Yokoyama. Serija će biti sastavljena od šest epizoda.