Ako vam se činilo da će 2021. godina biti nešto mirnija po pitanju sveprisutnog žanra souls-like, grdno se varate. Već idućega mjeseca na tržište stiže Shattered – Tale of the Forgotten King.

Radi se o ambicioznom projektu malog nezavisnog francuskog tima Redlock Studio, koji je još od ljeta 2019. godine bio dostupan kroz Early Access na Steamu. Igra istovremeno miješa žanrove kao što su souls-like akcijski RPG i avanture.

Da se radi o jedinstvenom projektu, govori i činjenica da vas u Shattered očekuje česta promjena iz 2.5D okruženja u 3D te iz trećeg lica u side-scrolling perspektivu, ali i implementacija inovativnih open-world platformerskih sekcija, zbog čega ovaj indie dragulj djeluje kao savršeni miks igara Dark Souls, Nier: Automata i drugih.

Studio obećava izrazito izazovnu borbu osnovanu na vještinama igrača, ali i avanturističko istraživanje velikoga polu-otvorenog svijeta podijeljenog na više različitih zona kroz brojne tvrđave, utvrde, gradove i ruševine.

Studio je na ovoj igri, kako kažu na Steam stranici, zapravo radio više od deset godina, što nije ni čudo s obzirom na ambicioznost igre i činjenicu da je studio izrazito malen, a pomogla im je i uspješna Kickstarter kampanja iz 2016. godine.

Prema sinoćnjoj novoj obavijesti, Shattered – Tale of the Forgotten King napokon izlazi iz Early Accessa te u punom obliku na tržište dolazi 17. veljače za PC platformu Steam, na kojoj igru još uvijek možete nabaviti po sniženoj Early Access cijeni od 20,99 eura.