Uz Total War: Warhammer 2 na kojem ekipa Crative Assemblya ima pune ruke posla, već neko vrijeme rade na strateškoj igri Total War: Arena za Wargaminga, točnije njihovu podružnicu Wargaming Alliance.

Za razliku od prijašnjih projekata, riječ je o prvom free-to-play naslovu fokusiranom isključivo na online multiplayer, dok je sama igrivost kombinacija klasičnih strategija u realnom vremenu i borbenih arena.

Producent Wargaminga, Jose Edgardo Garcia, je u nedavnom intervjuu naglasio kako su trenutno fokusirani isključivo na PC, no daje naznake da bi u neko doba igra mogla zaživjeti i na konzolama.

Ovakav razvojni put nije nepoznanica obzirom da je Wargaming svoju uspješnicu World of Tanks prvo objavio na PC-u, te kasnije prebacio na konzole, no ne namjeravaju pritiskati developere da to naprave odmah.

Garcia se također osvrnuo i na problem pay-to-wina u kojeg F2P naslovi često odlutaju, no tvrdi da se time ne bismo trebali zamarati jer poznaju zajednicu i da im je cilj imati zadovoljne igrače. Total War: Arena je trenutno u alpha stadiju u kojem autori rade na poliranju igrovosti, dok datum izlaska za sad ostaje nepoznanica.