EA i Respawn Entertainment su prvi put detaljnije prikazali nastavak pucačine s ogromnim mechovima na svojoj EA Play konferenciji koja se održala u vrijeme sajma E3. U video prikazu smo mogli vidjeti nešto više o Titanfallu 2, a sada je tim u razgovoru s Eurogamerom prvi puta malo detaljnije prikazao kampanju za jednog igrača i priču.

U kampanji igrači će se naći u cipelama strijelca Jacka Coopera u narodnoj vojsci koji jako, jako želi postati pilot Titana. To se dogodi pod malo nesretnim okolnostima budući da Titan BT-7274 treba novi izvor napajanja. Nakon što to riješi, on i njegov novi robot uspostave neuralnu vezu koja omogućava Cooperu da komunicira s mechom.

Za to vrijeme mu može davati naredbe, a možda i poslušati što on smatra da je bolji plan akcije. Od drugih stvari u igri opisan je skirmish za kojeg je rečeno kako će igrači moći izabrati hoće li infiltrirati bazu punu neprijatelja kao Rambo ili će pokušati riješiti stvar iz daljine uz pomoć snajpera.

Duljina kampanje je prema producentu Drew McCoyju najduža na kojoj je radio, ali će primarni dio Titanfalla 2 ipak biti multiplayer iskustvo. To je već pomak u odnosu na original koji uopće nije imao taj mod, pa se oni igrači kojima multiplayer nije baš drag imaju čemu veseliti. Više detalja ćemo saznati na nadolazećem sajmu Gamescom idućeg tjedna, a do tada možete pogledati kratak video. Ako vam ne treba više detalja i već ste sada uzbuđeni za ovu igru, otvorene su predbilježbe za PC, Xbox One i PS4 koje možete pregledati ovdje.