The Last of Us Part II upravo je dobio novu nadogradnju na novoj konzoli PlayStation 5, na kojoj se od sada vrti u 60 sličica u sekundi.

Vijest o tome dolazi putem službenoga PlayStation bloga i novog videa, u kojemu Sony i Naughty Dog ističu da će igrači od sada, nakon što instaliraju Update 1.08, u postavkama igre naći dvije opcije u sekciji “Display options”, a dok jedna nudi 30FPS-a, druga i nova omogućit će da se igra vrti u 60FPS-a. Te opcije pridodane su uz one već postojeće, koje se tiču poboljšane rezolucije, brzih učitavanja i drugih. 

Naš tim kopao je po PlayStation 5 hardveru i mogućnostima koje nam je to omogućilo od izlaska prošle godine te smo uzbuđeni oko toga što budućnost donosi“, ističe na PlayStation blogu Naughty Dogov direktor komunikacija Arne Meyer, te dodaje: “Ovaj patch samo je prvi korak našeg rada na PlayStationu 5. Obavijestit ćemo vas kad budemo imali još novosti za podijeliti“.

Novi trailer za patch i poboljšani framerate za The Last of Us Part II prenosimo u nastavku te podsjećamo da igra zapravo zasada još uvijek nije dobila službenu next-gen nadogradnju i izdanje za PlayStation 5, već se radi o izdanju igre za PlayStation 4, koje je kompatibilno i blago unaprijeđeno.