Iako razvojni studio Naughty Dog još uvijek nije službeno potvrdio hoće li njihov PlayStation 4 hit The Last of Us Part II dobiti next-gen nadogradnju za PlayStation 5, igru je, dakako, moguće igrati na novoj konzoli pomoću backwards kompatibilnosti, pa tako saznajemo da TLoUPII već sada ima i podršku za napredne značajke novog kontrolera DualSense.

Vijest o tome prenio je portal GamesRadar čiji je tim igru već testirao na novom PlayStationu 5 te su obznanili da se u odnosu na verziju za PlayStation 4 razlike odmah mogu primijetiti. “U borbi možete osjetiti tenziju u DualSense adaptivnim triggerima kad napinjete luk, dok će svaki hitac koji ispalite iz oružja rezultirati osjećajem u kontroleru, a osjećaj je fantastičan“, navodi GamesRadar.

Osim korištenja oružja, nove značajke DualSensea, uključujući i unaprijeđene senzacije treskanja (engl. rumble), očituju se i prilikom upravljanja čamcem. “Ispada da se kontroler trese identično kao i motor čamca kad ga palite. Zabijanje u prepreke, kao i skretanje u zavojima također rezultira feedbackom na DualSenseu“, tvrdi ekipa iz GamesRadara, ističući i sitnice poput dodane novosti zelenog svjetla na kontroleru koje pogađa atmosferu tijekom učitavanja s prizorom moljaca na ekranu.