Nakon što je ranije danas na internet procurila hrpa spojlera za The Last of Us Part II, Sony je napokon odlučio objaviti točan datum izlaska igre. Jesu li planirali igru izbaciti već u lipnju i prije današnjeg izvanrednog događaja ili nisu, vjerojatno će još neko vrijeme ostati tajna, ali napokon je poznato kada stiže The Last of Us Part II!

Objavu na službenom PlayStationovom blogu potpisuje Hermen Hurst, šef Sony Interactive Entertainment Worldwide Studiosa, a u tekstu navodi da je iznimno ponosan na dosadašnje postignuće razvojnih timova studija Naughty Dog i Sucker Punch Productions te da je izlazak The Last of Us Part II službeno planiran za 19. lipnja. Studio Sucker Punch Productions spominjemo jer su se u Sonyju simpatično sjetili kako zakamuflirati kašnjenje igre Ghost of Tsushima čiji je originalni datum izlaska trebao biti 26. lipnja, pa su uz svima nam drag The Last of Us spomenuli da Ghost of Tsushima stiže s malim kašnjenjem, tako da ćemo ga zaigrati tek 17. srpnja.

Dodajmo još da u jeku današnjih zbivanja mnogi igrači ne mogu odoliti spojlerima, pa ih bez prestanka objavljuju u komentarima ispod poveznica na službenim profilima Naughty Doga i PlayStationa, a samim time rade i popriličnu štetu za obje kompanije. No, revne službe zadužene za društvene mreže brzinom munje brišu takve komentare, a tek ćemo vidjeti koliko će takav pristup određenih komentatora naštetiti igračima koji se svim silama bore protiv spojlera i žele doživjeti priču bez da im je netko uništi preranim otkrivanjem detalja.