U nizu trailera ekskluzivno prikazanih u sklopu The Game Awardsa 2018, dio minutaže dobio je i nedavno oformljeni Typhoon Studios, čiji je osnivač Alex Hutchinson radio kao kreativni direktor na igrama Far Cry 4 i Assassin’s Creed 3. Hutchinson je tako najavio prvi projekt svoga studija pod okriljem poznatoga izdavača 505 Games, a radi se o SF avanturi Journey to the Savage Planet.

Iako prikazani CGI trailer daje naslutiti da bi ovo mogao biti još jedan battle royale, Hutchinson je eksplicitno izjavio da ovo neće biti još jedna takva igra. Naime, radi se o pomalo humorističnoj avanturi iz prvoga lica u kojoj se nađemo na čudnome vanzemaljskom svijetu. Tamo nas je poslala kompanija naziva “Kindred Aerospace” – četvrta najbolja kompanija za međuzvjezdana putovanja i istraživanje svemira. Da, četvrta. Rekli smo da je humoristično 🙂

Kako u najavi spominje Hutchinson, kompanija nas šalje na misteriozni vanzemaljski svijet “bez ikakve opreme, ali velikih očekivanja i bez sposobnosti” u nadi da ćemo riješiti misterij divljega planeta na kojem se nalazimo.

Zasada o samoj igri nije poznato više detalja, osim činjenice da izlazi nekad tijekom 2019. godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One. Stoga, do novih vijesti o igri svakako pogledajte njezin simpatični CGI trailer premijerno prikazan na ovogodišnjim The Game Awardsima: