Vrlo vjerojatno ste čuli za The Culling, jednu od prvih igara koja je zajahala mega popularni val battle royale igara te se vraćala i gasila nekoliko puta od 2016. godine. 

Uz nastavak koji je bio jedan od većih flopova svih vremena, šanse da će itko ikada opet zaigrati The Culling bile su nevjerojatne male stoga je pravo malo čudo što su developeri iz Xaviant Gamesa odlučili opet okušati sreću. Treća sreća, rekli bi neki. 

The Culling se vraća na Xbox One sutra, 14. svibnja, a iako se radi o više manje istoj igri koja je bilo dobro prihvaćena kod fanova, nova verzija donosi poboljšane vizuale i AI. No tu nije kraj novostima jer novi-stari The Culling ima pomalo bizaran monetizacijski model zbog kojeg smo se intezivno čohali po glavi sa začuđenim izrazom na licu. 

Naime, ukoliko se odlučite zaigrati The Culling: Origins morat ćete platiti simboličnih 4,99 američkih dolara koji će vam omogućiti trial period u trajanju od jednog dana. Dobro ste pročitali, jedan dan. Ako vam se tijekom tog jednog dana svidi ono što vidite, trebat ćete potrošiti match tokene ukoliko želite zaigrati više od jednog besplatnog meča dnevno. Te bizarne tokene možete zaraditi pobjeđivanjem u mečevima ili kupovinom pravim novcem. 

Developeri zasad nude nekoliko opcija – za 1 dolar možete kupiti tokene za tri meča dok ćete za pet dolara moći kupiti tokene za 20 mečeva. Osim toga tu su i neograničena tjedna ponuda za 2 dolara ili mjesečna za 6 dolara. 

Mjesečne pretplate za igranje nisu ništa novo budući da ih MMO-ovi koriste od doba dinosaura, no u najmanjuju ruku je čudno kada to radi igra u žanru kojim dominiraju besplatni Fortnite, Apex Legends i Call of Duty: Warzone. Developeri su uvjereni u svoju viziju, a hoće li se zaista raditi o trećoj sreći za Xaviant ostaje za vidjeti. Sudeći po reakciji igrača koji su se zabavili s originalnim izdanjem igre, definitivno nisu sretni. 

I dok ćemo The Culling zaigrati na Xboxu već sutra, PC verzija bi trebala izaći nekada kasnije na još nedefinirani datum.