Američki gigant Take-Two Interactive najavio je kupnju studija Gearbox Software poznatog, između ostalog, po serijalu Borderlands, od dosadašnjeg vlasnika Embracer Group za 460 milijuna dolara.

Take-Two će uskoro polagati prava na Borderlands, Tiny Tina’s Wonderlands, Homeworld, Risk of Rain, Brothers in Arms i Duke Nukem, a osim navedenog dobiva još studije Gearbox Software (Frisco, Texas), Gearbox Montréal i Gearbox Studio Quebec.

S druge strane, Embracer će zadržati imovinu koja uključuje Gearbox Publishing San Francisco, izdavačka prava za franšizu Remnant, “nadolazeći Hyper Light Breaker i druga značajna nenajavljena izdanja igara Cryptic Studiosa, uključujući MMO naslove Neverwinter Online i Star Trek Online, Lost Boys Interactive i Captured Dimensions“, ističe se u priopćenju.

Udruživanje snaga s Take-Two Interactive/2K pomoći će Gearboxu da se popne na našu sljedeću razinu. Take-Two i 2K su više puta pokazali svoju predanost našem motoru stvaranja kreativnosti, sreće i profita”, stoji u priopćenju Gearboxa.

Postavili smo ljestvicu za interaktivnu zabavu i postigli izvanredne rezultate s igrama koje postavljaju rekorde kada smo radili zajedno kao partneri. Nevjerojatno sam uzbuđen zbog onoga što možemo postići sada kada smo u potpunosti usklađeni kao jedan“; izjavio je osnivač Gearboxa Randy Pitchford.

Embracer je ranije ove godine prodao i studio zadužen za Star Wars: Knights of the Old Republic remake, Saber Interactive za 247 milijuna dolara.