Više od dva desetljeća šesti mjesec doživljavamo kao idealnim za najaviti nove igre – što je nekadašnji E3 i koristio kao prime time za svoj sajam. I kada gledamo u tom kontekstu, Sonyjeva “presica” State of Play, prva u nizu online evenata koji nas očekuju u idućem razdoblju, čini se kao – nedovoljnom. Barem smo mi takvog dojma, no mi smo i opterećeni navikama iz spomenute prošlosti u kojoj smo i godinama imali priliku uživo pohoditi hodnike LA Convention Centera. U kratkoj rečenici izdvojili bi kao najvažnije prezentacije novu igru Astro Bot, znanstveno-fantastičnu pucačinu za više igrača Concord te niz horor igara, uključujući remake Silent Hilla 2. To je bio najkraći opis, a u nastavku ćemo jednostavno prenijeti sve što je prikazano na sinoćnjem State of Playu.

Concord

Firewalkova PvP pucačina otvorila je State of Play s upečatljivim cinematic trailerom a potom i gameplay trailerom (u nastavku). Beta se očekuje uskoro a globalni izlazak igre na PS5 i PC najavljen je za 23. kolovoza.


God of War: Ragnarok

PC verzija God of Wara: Ragnarok stiže 19. rujna i uz neke tehničke ljepote donosi i DLC God of War Ragnarök: Valhalla. 


Dynasty Warriors: Origins

Ljubitelji studija Omega Force znaju točno što mogu očekivati od igre Dynasty Warriors: Origins koja na PS5 dolazi iduće godine – najveće bitke ikada viđene u musou igri.

Infinity Nikki

E da, Infinity Nikki je ona wtf igra koju svaka presica mora imati po nepisanom pravilu. Već sam opis igre zvuči čudno – pogotovo u bukvalnom prijevodu: avantura oblačenja u otvorenom svijetu. Živi bili pa vidjeli, jednom kada izađe, ne zna se još kada, ali bit će beta test negdje između srpnja i rujna kasnije ove godine.


Ballad of Antara

Soulsi i Ringovi veliki su zalogaj za svakog developera, no ekipa iz studija  TipsWorks (dio Infold Gamesa) čini se jako dobro pliva u fantastičnim vodama akcijskog RPG-a. Ballad of Antara stiže 2025. godine. Usput, bit će free to play.


Skydance’s Behemoth

Skydance Interactive Games (The Walking Dead: Saints and Sinners) ima puno iskustva u razvoju igara za VR pa tako i PS VR2, pa kada oni najave novi projekt onda je i interes veliki. Ova akcijska avantura koja kombinira brutalnu borbu prsa u prsa stiže ove jeseni.


Alien: Rogue Incursion

Jedna od onih ideja koje nam prve padnu na pamet kada s prijateljima razgovaramo o horor iskustvima u VR okruženju – kako bi bilo zaigrati Aliena u VR-u – krajem godine će postati stvarnost. Jesmo li dovoljno hrabri?


Marvel Rivals

Najavljena početkom godine, Marvel Rivals još je jedna PvP pucačina koja će tražiti mjesto na tržištu koje i nije tako veliko kako se čini. Zatvorena beta se očekuje u srpnju.


Where Winds Meet

Zasad smo malo po malo saznavali o ovom Wuxija akcijsko-avanturističkom RPG-u otvorenog svijeta smještenom u drevnu Kinu, a ovaj novi trailer pak potiče na maštanje. Još uvijek ne znamo datum izlaska. 


Until Dawn

Ne nadajte se nečem novom jer radi se o originalnoj verziji igre uljepšanoj za PS5 i PC.


Path of Exile 2

Akcijski RPG s izometrijskim pogledom i co-opom do šest igrača stiže u Early Access kasnije ove godine. Jako nam se svidjela informacija kako će kooperativno igranje biti moguće i u couch modu.


Silent Hill 2

Stari se, a tako i Silent Hill 2…. NOT! Jer 8. listopada stiže remake igre. Više informacija možete pronaći na PS Blogu.


Monster Hunter Wilds

Nova runda Lova na beštije stiže 2025. godine, a do tada očekujemo još puno novih informacija od Capcoma. Trailer je, valjda, zasad dovoljan.


Astro Bot

Ako nas pitate, Astro Bot je apsolutno pravi izbor za završiti State of Play i odgovor na pitanje ljubitelja kreativnosti studija Team Asobi – što bi bilo kada bi po istom receptu, primijenjenom u Astro’s Playroomu, napravili punu pravu igru! Više o Astro Botu potražite u našem ranijem osvrtu, a kad smo već tu, bacimo opet pogled na trailer…