Developer Spitfire Interactive i izdavač Daedalic Entertainment jučer su objavili da će ove godine zajedno lansirati superhero strategiju Capes. Australski studio nastavlja razvoj igre koja je prvotno bila planirana za PC, ali uz pomoć Daedalic Entertainmenta, Capes će uskoro biti dostupan i na konzolama PS4, PS5, Xbox One i X|S te Nintendo Switchu.

Capes je TBS superhero avantura u kojoj igrač okuplja tim superheroja čiji zadatak je povratiti grad od čvrstog stiska neprijatelja. Prije dvadeset godina, super zločinci su pobijedili i stvorili distopijski grad u kojem je korištenje super moći prozvano zločinom. Od onda se nitko nije usudio suprotstaviti nasilnicima, ali tu nastupamo mi.

Not all heroes wear capes je prikladna uzrečica jer ćemo u ovoj igri birati između mnoštva unikatnih heroja i slagati svoj savršeni tim boraca za pravdu. Moći ćemo udružiti do 4 heroja po misiji, od kojih svaki dobiva posebnu team up sposobnost u kombinaciji sa svakim od svojih suboraca.

Svaki heroj posjeduje set specifičnih sposobnosti i vještina koje ćemo iskušati u nizu kampanja i patrolnih misija. U ovoj će strategiji biti potrebno pronaći ravnotežu između glavne linije narativa i napredovanja kroz priču te rješavanja sporednih misija pomoću kojih ćemo otključavati više heroja i zaraditi potrebne skill pointove za njihovo unaprjeđenje.

Capes demo možete isprobati već danas u sklopu Steam Next Festa koji traje sve do 13. veljače.