Ekipa FER esportsa okuplja studente volontere s ciljem promocije studentskog esporta, a ovoga svibnja održat će natjecanje otvorenog tipa FER Esports Championship 2021 (FEC).

Nakon što su prošlogodišnje izdanje zbog koronavirusa bili prisiljeni otkazati, ove godine održat će ga online od 8. do 30. svibnja, a ukoliko to uvjeti dopuste, sama završnica održat će se u fizičkom izdanju učionice A102 na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva. 

Raspored će biti objavljen naknadno, no već je sada poznato da će se natjecatelji nadmetati u igrama League of Legends, Rainbow Six Siege, Rocket League, Counter Strike: Global Offensive, Crash Team Racing, Tekken, Dota 2, FIFA 21 te eFootball PES 2021.

Prijave su otvorene za sve zainteresene igrače, neovisno je li riječ o srednjoškolcima, studentima ili starijima. Za pobjednike natjecanja, zahvaljujući podršci sponzora, osiguran je i nagradni fond koji će tek biti objavljen.

Učionica A102 zagrebačkog FER-a namijenjena je esportu.

FER esports osnovan je 2017. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER), a broji više od 500 članova, zaljubljenika u gaming i esport. Glavni im je cilj promocija esporta za vrijeme studija te aktivno surađuju s fakultetom koji im je prepustio jednu učionicu koju su zajedničkim snagama u potpunosti opremili za treninge i natjecanja. Njihova učionica trenutno broji 32 računala, dvije konzole PlayStation 4 s 8 kontrolera i dva velika televizora.

Ekipu možete zapratititi na društvenim mrežama Facebook i Instagram ili posjetiti njihovu web stranicu esports.fer.hr.