Kraljevi i kraljice iz Respawn Entertainmenta su napokon pokazali prvi trailer za svoju vrlo iščekivanu igru – Star Wars Jedi: Fallen Order.

Igra je prvotno najavljena na pretprošlom E3 sajmu, pomalo i na ad hoc način haltanjem developera iz Respawna u publici tijekom EA konferencije. Bili smo pomalo ljudi na Respawn što nemamo nikakav prikaz, ne znajući naravno da rade, uz Star Wars Jedi: Fallen Order, na fenomenalnom Apex Legends, a sada je red došao da hype ciklus krene i za njihovu viziju Star Wars igre.

Nažalost, dobili smo trailer koji je isključivo fokusiran na priču igre, bez gameplay dijelova. Priča će pratiti Cal Kestisa, jednog od zadnjih preživjelih članova Jedija nakon izvršenja Order 66, koji je de facto izbrisao Jedi pokret iz galaksije. Cala će glumiti Cameron Monaghan, poznat po ulozi u remek-djelu “Click” s Adamom Sandlerom. Mladi Padawan Cal će tako kroz igru biti u bijegu – s kim, od koga, gdje? Sve pitanja na koja ćemo morati pričekati detaljniji odgovor.

Trenutno imamo malo detalja o igri. Znamo da izlazi u studenom ove godine, da će biti fokusirana na single-player (zasada se čini da će biti i ekskluzivno single-player igra). Raznorazne špekulacije postoje da će igra biti u stilu Souls igara a la Dark Souls/Bloodborne/Sekiro, no to nije zasada potvrđeno od strane developera ili izdavača, nego je zaključak fanova iz opisa igre na preorder stranici za igru. Vidjeli smo i Inqusitora, koji u Star Wars loreu predstavlja elitnog lovca na Jedije, a kako će on biti inkorporiran u gameplay igre, zasada ne znamo.

Što se gameplay prikaza tiče, sumnjamo na E3 sajam ove godine i bombastičan prikaz na nekoj od konferencija, s obzirom da EA ove godine neće imati vlastitu konferenciju. Također, moguće je da EA čuva prikaz za svoj EA PLAY 2019, koji je na rasporedu 7. lipnja.

Iako je dojam poslije trailera poprilično mlak, s obzirom da je story trailer, teško je reći da nismo uzbuđeni, pogotovo što se radi u (zasada) isključivo single-player igri na kojoj radi fenomenalni Respawn Entertainment. Trailer pogledajte u nastavku, a igru ćete moći igrati na PS4, Xbox One i PC-u 15. studenog 2019., ako ne dođe do odgode.