Nakon što je Microsoft pretprošloga tjedna po prvi puta konkretnije predstavio nadolazeće next-gen igre za svoju konzolu iduće generacije – Xbox Series X, isto se uskoro sprema napraviti i Sony, pa tako saznajemo da nas otkrivanje “snažne postave” igara za PlayStation 5 potencijalno očekuje već idućega mjeseca u lipnju.

Vijest je to koja dolazi putem portala Bloomberg. Njihov izvjestitelj prenosi kako je direktor Sonyja Kenichiro Yoshida na sastanku s investitorima ranije ovoga tjedna izjavio da će kompanija uskoro službeno otkriti niz igara za PlayStation 5. Iako još uvijek ne znamo koje i kakve igre će biti prikazane, za pretpostaviti je da se radi o first-party igrama, odnosno PlayStation ekskluzivama razvojnih studija čiji je vlasnik Sony (kao što su Naughty Dog, Insomniac GamesSanta Monica StudioMedia Molecule Guerrilla Games).

Ta je pretpostavka vrlo vjerojatna pogotovo ako uzmemo u obzir da je Sony tek prije tjedan dana službeno najavio i PlayStation Studios – krovni brend koji objedinjuje sve njihove razvojne studije pod jedan kišobran, pa bi, vjerujemo, bilo idealno vrijeme za prikazivanje svega onoga što nam ti poznati studiji spremaju za PlayStation 5, jer svi znaju da su Sonyjev as u rukavu (naspram Xboxa) oduvijek snažne ekskluzive.

Prema glasinama koje kolaju internetom, otkrivanje niza next-gen igara za PlayStation 5 trebalo bi biti 4. lipnja, no te informacije u ovom trenutku nisu službeno potvrđene, stoga ćemo se držati okvirne informacije za lipanj dok ne stignu službene konkretne informacije iz Sonyja.