Sve je izglednije da ćemo uskoro neke od prepoznatljivih PlayStationovih franšiza igrati i na mobilnim uređajima

Sony je još u travnju tražio šefa za svoj mobilni ogranak PlayStation Studiosa koji bi se fokusirao na uspješnu adaptaciju PlayStationovih popularnih franšiza na mobilne uređaje. 

Danas je Jim Ryan, CEO Sony Interactive Entertainmenta, potvrdio te planove u strateškom sastanku (hvala, Eurogamer). Ryan je rekao kako su u Sonyju razmišljali na koje sve načine igrači konzumiraju njihov sadržaj te da su uspješno eksperimentirali s mobilnim igrama i aplikacijama kako bi igračima omogućili što više izbora. Prema šefu SIE, PlayStation ima veliki katalog IP-eva koji se mogu uspješno adaptirati za pametne uređaje kako bi bili komplementarni njihovoj AAA produkciji i live service igrama. 

“Istražujemo mobilno tržište s nekim divnim PlayStation franšizama stoga vas molim da pričekate daljnji razvoj događaja.”, zaključio je Ryan. 

Više detalja na temu mobilnog igranja Jim Ryan nije ponudio, no zaista nas neće čuditi ako uskoro ugledamo Nathana Drakea, Kratosa, Aloy ili Ratcheta na mobiletima i tabletima.