Nakon mjeseci, pa i godina šuškanja, Nintendo je službeno najavio novo izdanje svoje fenomenalne hibridne konzole pod nazivom Nintendo Switch (OLED model) koji izlazi 8. listopada ove godine.

Novi model Nintendo Switcha, da to odmah napomenemo, nije next-gen konzola, već blago, ali poprilično značajno unaprijeđenje trenutne generacije Nintendove konzole koje donosi neke nove značajke. Kao što mu i samo ime kaže, Nintendo Switch (OLED model) imat će potpuno novi OLED ekran u veličini od 7 inča. Novi ekran donosi žive boje i iznimno oštri kontrast te puno bolju kvalitetu slike (iako ne postiže rezoluciju 4K, kako se vjerovalo), a sama konzola imat će novi široki prilagodljivi stalak za takozvani Tabletop način igranja te dolazi uz 64GB internog prostora i s dockom koji ovoga puta uključuje i žičani LAN port za spajanje na internet putem kabla.

Nintendo ističe i da novi Nintendo Switch ima poboljšani audio i to u oba moda (handheld i tabletop). Od drugih već postojećih značajki, i dalje su tu mogućnost spajanja konzole na TV, kao i odvojivi Joy-Con kontroleri. Cijena nove konzole bit će 349.99 dolara. Novi poboljšani Nintendo Switch s OLED ekranom na tržište dolazi u dva izdanja: jedno je s bijelim Joy-Con kontrolerima, crnim kućištem i bijelim dockom, a drugo ima neonski crvene i neonski plave kontrolere, crno kućište i crni dock.

Sve prethodno objavljene igre, kao i hardver za prethodna izdanja konzole, bit će kompatibilni s novim izdanjem konzole Nintendo Switch, a moći će se prebaciti i sav digitalni sadržaj, uključujući i spremljene pozicije igara te kompletni Library (više o tome na ovome linku).

Nintendo Switch (OLED model) stiže 8. listopada, što je na isti kada kada izlazi i Switch ekskluziva Metroid Dread.