Ako ste se nekada unutar zadnjih godinu dana zabrinuli kako će single-player igre polako početi gubiti na značaju te da će ih zamijeniti live-service igre, izjava šefa PlayStation Worldwide Studiosa Hermena Hulsta možda će vam uljepšati dan. 

Naime, u intervjuu za PlayStation Blog, nekadašnji glavni čovjek Guerrilla Gamesa rekao je kako će i u idućoj generaciji fokus PlayStationa biti na kvalitetnim singleplayer ekskluzivama. 

“Fokusirani smo na kvalitetne ekskluzive i na singleplayer igre sa snažnim narativima.“, rekao je Hulst. “Ipak, bit ćemo otvoreni eksperimentiranju te novim idejama. Isprobavanju stvari da vidimo funkcioniraju li. Smatram da je to također važan dio identiteta Worldwide Studiosa.”, zaključio je Hulst. 

U tom smislu izgleda da Sony neće značajno odstupati od uspješne formule koja je PlayStation 4 učinila jednom od najprodavanijih konzola u povijesti. Prije nego PlayStation 5 uopće ugleda svjetlo dana očekuju nas nastavak mnogima najbolje igre svih vremena The Last of Us Part II te novi IP Sucker Puncha Ghost of Tsushima