Sega je danas potvrdila da kupuje Rovio, tvorca popularne igre Angry Birds. Sega Sammy Holdings kupuje finski Rovio za 706 milijuna eura, a završetak akvizicije očekuje se do kraja rujna 2024. godine.

U priopćenju za medije, Sega je istaknula da kupuje Rovio radi njihove ekspertize u mobilnim igrama i očekivanja da će upravo one narasti na 56% ukupnog tržišta igara do 2026. godine. “Među brzo rastućim globalnim tržištem igara, tržište mobilnih igara ima posebno veliki potencijal, a SEGA-in dugoročni cilj je ubrzati svoje širenje na ovom području,” rekao je izvršni direktor Sega Sammy Grupe, Haruki Satomi.

Sega ističe da će zauzvrat pomoći Roviou da se proširi izvan tržišta mobilnih igara i lansira svoje proizvode na drugim platformama. “Rovio ima za cilj proširiti se izvan platforme mobilnog igranja, a Sega će aktivno nastojati podržati ovaj proces kroz svoje mogućnosti”, kazala je tvrtka.

“Oduševljeni smo idejom korištenja naše stručnosti i alata kako bismo našim igračima donijeli još više radosti, poboljšavajući i proširujući živopisne IP-eve Rovioa i Sege. Kombinacija snage Rovioa i Sege predstavlja nevjerojatno uzbudljivu budućnost“, istaknuo je izvršni direktor Rovioa, Alexandre Pelletier-Normand.