Kooperativni FPS Second Exinction s tematikom mutiranih dinosaura prvotno je najavljen ovoga svibnja u sklopu eventa Inside Xbox kao jedna od igara koje (uz PC) dolaze na next-gen konzolu Xbox Series X, a danas smo saznali da će već od ovoga rujna biti dostupna za PC kroz program Early Access putem Steama.

Podsjetimo se, radi se o drugoj igri razvojnog studija Systemic Reaction, odnosno manjeg tima unutar dobro poznatog Avalanche Studiosa. Njihova prethodna igra Generation Zero također je bila kooperativni FPS, stoga Second Extinction nastavlja u revijalnom tonu.

Uz najavu datuma izlaska stigao je i novi trailer kojim je studio ujedno najavio i posebni mod zvan War Effort, a kako studio ističe u intervjuu za IGN, radi se o svojevrsnoj meta-igri koja će biti usmjerena na zajednicu igrača. Julianne Harty iz Avalanche Studiosa opisuje ju kao “iznimno interaktivno okruženje vođeno zajednicom, gdje će se igrači boriti. Bit će to ključno mjesto na kojem ćemo uvoditi nove dinosaure, misije i drugo kroz live service iskustvo“.

Second Extinction, dakle, na PC putem Early Accessa na Steamu stiže ovoga rujna, a kasnije će u punom obliku biti dostupan i za Xbox One te Xbox Series X.