[UPDATE – 14:22h] 

U samo nekoliko sati od pokretanja crowdfunding kampanjeThe Beacons Are Lit: Help Us Save the Black Cat Caffe“, domaći gaming kafić Crni Mačak (čije je vlasnike financijski snažno pogodila kriza s koronavirusom) uspio je u rekordnom vremenu dostići cilj i prikupiti 4.500 eura donacija za spas kafića te im ovim putem čestitamo na uspjehu.

[ORIGINALNA VIJEST] 

Jedinstveni zagrebački gaming community kafić Crni Mačak mnogim je gamerima i geekovima u posljednje tri godine od svoga nastanka postao “go to” mjesto na kojemu mogu popiti piće te s prijateljima i drugim gostima kafića zaigrati neku od brojnih dostupnih društvenih, board game i videoigara, sudjelovati u raznoraznim gaming turnirima i provesti ugodno vrijeme u društvu s istomišljenicima i drugim fanovima igara, filmova i serija.

Kao i mnogi drugi usred pandemije koronavirusa, vlasnici kafića Crni Mačak bili su primorani privremeno zatvoriti kafić u nadi da će se situacija uskoro vratiti u normalu te da će vrlo brzo nastaviti s radom, no virusna kriza i produženi period nemogućnosti nastavka rada snažno su ih financijski pogodili te su im prihodi, kao i mnogima, svedeni na nulu. Stoga su odlučili pokrenuti vlastitu crowdfunding kampanju imena “The Beacons Are Lit: Help Us Save the Black Cat Caffe” putem stranice GoGetFunding

[SVJETIONICI SU UPALJENI][ENGLISH IS VERSION AVAILABLE TOO, PLEASE SCROLL DOWN]Drage naše, dragi naši,dosad smo…

Objavljuje Caffe bar Crni mačakPonedjeljak, 20. travnja 2020.

Dosad smo učinili sve što je bilo u našoj moći kako bi Crni mačak mogao nastaviti s radom nakon što pandemija prođe. Spremni smo nastaviti se boriti do zadnjeg daha, ali na rubu smo snaga i resursa“, ističu vlasnici Crnog Mačka u postu na službenoj facebook stranici kafića te dodaju: “Trebamo pomoć svih vas igračica i igrača, braće i sestara iz plemena geekova i nerdova, svih kojima Crni mačak nešto znači kao mjesto gdje se možete družiti s drugima koji su poput vas i nas“.

Putem crowdfunding kampanje, svi zainteresirani mogu se uključiti i tako pomoći i pružiti novčanu podršku Crnom Mačku, kako bi kafić nakon završetka virusne krize mogao nastaviti s radom i biti mjesto na kojem će se gameri i geekovi moći nastaviti okupljati. Najniža donacija je samo 1 euro, no za sve one koji mogu i žele dati više, ekipa iz Crnog Mačka složila je i prigodnih osam različitih backer kategorija uz odgovarajuće pogodnosti, popuste, bonuse i poklone. Punu listu, kao i samu crowdfunding kampanju, možete pronaći putem ovoga linka.

U trenutku pisanja ove vijesti sama kampanja već je gotovo dosegla svoj ukupni cilj od 4.500 eura te je na 95% prikupljenih donacija, što je zaista odličan uspjeh.