Capcom je na jučerašnjem događaju Capcom Next objavio detalje o budućnosti serijala Resident Evil, otkrio novosti o preradi zombie horora Dead Rising i novom IP-ju Kunitsu-Gami: Path of the Goddess koji je također dobio demo.

Kunitsu-Gami: Path of the Goddess opisan je kao jedinstveni blend japanskog folklora i mitologije koji kombinira elemente akcije i strategije, točnije tower defense.

Radnja se odvija na planini Kafuku koju je obuzelo neobično onečišćenje u obliku odvratnih čudovišta koja po noći izlaze i napadaju stanovništvo. Zadatak igrača je istraživati planinu i naselja tijekom dana te pomoći popraviti uništene objekte kao i “pročistiti” seljane. Njih je potom moguće regrutirati i taktički razmještati za borbe kao i unaprjeđivati te im dodjeljivati specifične uloge. Igra će upošljavati dinamičan sistem dana i noći koji će igrače tjerati da pametno iskorištavaju vrijeme, objašnjava Capcom.

Igramo kao Soh, ratnih nalik samuraju koji u svojoj pratnji vodi djevu Yoshiro čije magične moći pročišćavaju planinu od zagađenja. Čudovišta pokušavaju napasti Yoshiro koju je potrebno braniti. Soha je također moguće poboljšati unaprjeđivanjem njegovih borbenih i strateških vještina.

Kunitsu-Gami: Path of the Goddess stiže 19. srpnja ove godine, a demo je od sada dostupan za PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S i Xbox One.