Milijunima igrača na Steamu koji već godinama igraju izrazito popularnu survival igru Rust uskoro će se pridružiti i igrači na konzolama PlayStation 4 i Xbox One, na koje Rust stiže ovoga proljeća. Ususret dolasku igre na konzole razvojni studio i izdavač Double Eleven objavio je novi poduži prikaz gameplaya s obje konzole.

Snimka igre napravljena na konzoli PlayStation 4 Pro traje čak 17 minuta, a na konzoli Xbox One nešto manje od 7 minuta. Kroz te nove gameplay prikaze studio pokazuje raznolikost oružja i setova oklopa i kako se oni ponašaju u konzolaškoj verziji igre. Prikazuju i različite strategije i pristupe napadanja neprijateljskih baza te obrane od napada drugih igrača, pri čemu su umrli puno puta (kažu da je namjerno, hehe).

Dolazak igre Rust na konzole najavljen je prošloga tjedna, a kako i sami studio ističe, radi se o jednoj od najuspješnijih i najbrutalnijih kompetitivnih multiplayer survival igara. Novi gameplay prikazi za PlayStation 4 i Xbox One pokazuju niz opcija koje su igračima dostupne u borbi, uključujući i raznolike opcije za loadoute koje igrači mogu napraviti.

U gameplay prikazima može se vidjeti i kako će ti loadouti utjecati na pristup grupnoj borbi i okršajima jedan na jedan. “Drugim riječima, potencijalno ćete umirati puno puta dok ne skužite što vam najbolje odgovara u specifičnim situacijama“, poručuju iz studija Double Eleven.